تانکهای ارتش روسیه
این روزها اختلافات بین روسیه و ایالات متحده از هر زمان دیگری پس از پایان دوران جنگ سرد بیشتر شده و بخش زیادی از این اختلافات خود را به شکل رقابت در زمینه ی تسلیحات نظامی نشان داده است. اگر چه پس از دوران جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دیگر روسیه انسجام سابق خود را از دست داده و توان رقابت با ایالات متحده را نداشت اما از زمان روی کار آمدن ولادیمیر پوتین در این کشور، بار دیگر اختلافات و رقابت بین دو کشور شروع شده و با رویارویی های دو کشور در درگیری های نظامی گوشه و کنار جهان از جمله سوریه و اوکراین بار دیگر وارد دورانی شبیه دوران جنگ سرد شده ایم.
اگر چه در کل ایالات متحده کشور قدرتمندتری از لحاظ نظامی و اقتصادی به شمار می آید اما دستکم از لحاظ نظامی، روسیه در چند سال اخیر، و به ویژه از دوره ی دوم ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، توانسته بار دیگر قدرت روسیه را به رخ کشیده و حتی در برخی تجهیزات نظامی پیشرفته نیز گوی سبقت را از ایالات متحده برباید. بدون شک در زمینه ی ساخت موشک های بالستیک قاره پیما و تانک، روسیه از ایالات متحده پیشی گرفته و در زمینه ی هواپیماهای جنگی نیز شانه به شانه ی این کشور پیش می رود. در این میان همواره ارتش روسیه و صنعت نظامی این کشور به خاطر تولید تانک های مستحکم، پرهیبت و بزرگ و البته خوفناک معروف بوده و هر ساله تانک های جدیدی در این کشور معرفی می شود.
در آخرین رونمایی خود، مسکو از یک تانک تی -۱۴ آرماتا رونمایی کرده است که توجه بسیاری از کارشناسان نظامی را در غرب به خود جلب کرده و گفته می شود که این تانک می تواند به راحتی تانک آبرامز آمریکایی را از میدان به در کند. بر اساس اطلاعات منتشر شده این تانک یک توپ بزرگ ۱۲۵ میلیمتری بدون خان داشته و در سال های آینده نیز می تواند به یک توپ ۱۵۲ میلیمتری مجهز شود که توانایی پرتاب گلوله های هسته ای با توان انفجاری محدود را داشته باشد. با این وجود تانک آرماتا تی-۱۴ دستکم تا سال ۲۰۱۹ آماده ی نبرد نخواهد بود که این موضوع به این معنی است که طرح های دیگر مانند T-72B3 و T-80U دستکم تا چند سال آینده همچنان بخش زیادی از ناوگان ۲٫۷۰۰ دستگاه تانک ارتش روسیه را به خود اختصاص خواهند داد. در ادامه ی این مطلب قصد داریم شما را با تانک های پیشرفته ای که در حال حاضر ارتش روسیه در اختیار دارد آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
تانک تی-۱۴ آرماتا همچنین دارای سیستم کنترل از راه دور برجک است که به خدمه امکان می دهد در مکان های بسیار ایمن تری از تانک استقرار یابند. بر اساس ادعاها این تانک تا تبدیل شدن به یک تانک بدون سرنشین فاصله ی چندانی ندارد که از راه دور کنترل خواهد شد. بدین ترتیب این تانک از این لحاظ از هر تانک غربی مجهزتر و پیشرفته تر است. ارتش روسیه امید دارد که این تانک را جزیی از یک خودرو نظامی بزرگتر تبدیل کند که تعمیر و نگهداری و لجستیک آن راحت تر باشد. البته گفته شده که به دلیل هزینه ی تولید بالا ممکن است
- ۹۸/۱۱/۰۱